Topličanin

Header line

Kvalitet je ipak najjeftiniji

Pozovite nas: 011.219.03.84, 065.219.0384

Separator
Topličanin - Usluge
Usluge

Usluge servisiranja stolarije

U prilici smo da Vam ponudimo poslove servisiranja, popravke i održavanja svih vrsta PVC, aluminijumske i aluminijum-drvo stolarije, roletni, komarnika, garažnih i ulaznih vrata i svih drugih pratećih elemenata, što podrazumeva:
• zamenu kompletnog okretno-nagibnog kliznog, harmonika mehanizma ili pojedinih delova ( šarke, ručice, bočnih zatvarača, ugaonika , prihvatnika, makaza, cilindra, brave i drugog).
• popravka postojećeg okretno-nagibnog kliznog, harmonika mehanizma ( okova).
• zamena zaptivnih guma na svim vrstama PVC, aluminijum i aluminijum-drvo stolarije, radi bolje termo i zvučne izolacije.
• zamena svih vrsta termo izolacionih stakala i panela.
• zamena mehanizma za spuštanje - dizanje roletni ( gurtne, oklagije, nosače lamela i ostalo).
• zamena oštećenih PVC i aluminijumskih lamela na roletni.
• popravka interfon brava na ulaznim vratima.
• ugradnja aluminijumskih okapnica, podprozorskih dasaka, ugaonih L profila.
• ugradnja fiksnih i rolo komarnika.

Obrada špaletni - razrušenih ivica otvora

Posle zamene stare i ugradnje nove PVC, aluminijumske ili aluminijum-drvo stolarije, potrebno je obraditi razrušene ivice otvora koji su uzrokovani samim vađenjem (štemovanjem). Sistem gips-karton ploča je nabolji i najbrži način za obradu špaletni. U odnosu na klasično malterisanje gde proces rada traje i desetak dana, gde kvalitet nije na zavidnom nivou, a dolazi i do oštećenja (grebanja) stolarije usled upotrebe peska i cementa (i naravno značajno većeg prljanja stana), suvo malterisanje gips-karton pločama se izvodi vrlo brzo, prašine skoro i da nema. Gips je prirodni i biološki ispravan materijal pa je preporučljiv i zbog zaštite zdravlja ljudi.

Unutrašnje ivice obrađujemo gips-karton pločama debljine 9 i 12,5mm, a spoljašne stirodurom (2, 3 ili 5cm debljine). Same ivice unutrašnjih špaletni se oblažu aluminijumskom perforiranom lajsnom (čime se dobija čvrsta, ravna i neporozna ivica), a na sastavu starog i novog materjala (zida i gips-karton ploča) stavljmo bandaž trake koje sprečavaju pojave pukotina. Tako obrađene špaletne su bolji zvučni i toplotni izolator, samim tim nisu sklone kondezovanju i stvaranju buđi, za razliku od špaletni rađenih malterom koje su neprecizne tj. neravne, poroznije i hladnije. Sami materijali (gips-karton ploče i stirodur) su topliji tj. slojevito nanošenje materijala omogućava bolju zvučnu i toplotnu izolaciju koja Vam odmah nudi prijatno stanovanje i na dugi rok uštedu para zbog manjeg trošenja novca na grejanje, nema kondezovanja i samim time nema troškova zbog vlažnosti zidova i po zdravlje štetinog uticaja buđi i same vlage.

Zatvaranje rupa iznad prozora/prozor-vrata koje su ostale od starih roletni moguće je lakše zatvoriti i napuniti mineralnom vunom, kao toplotnim i zvučnim izolatorom. Obrada špaletni ovim načinom je brža, čistija i kvalitetnija. Vreme sušenja je od 12 do 24h. Nakon tog perioda može se početi sa gletovanjem i krečenjem prostorija.
Zvučna izolacija Vam omogućava miran san i ugodan život u Vašem domu. Stanovanje u takvim prostorijama je zdravije i udobnije. • ugradnja fiksnih i rolo komarnika.

Gletovanje
Moleraj
Gipsarski radovi